Fotó    Képszerkesztő    Képretusáló    Fotó retusálás    Fotókidolgozás      Képretusáló

Kezdőlap


Képretusáló programokMit nevezünk retusálásnak?

Lényegében a restaurálás jelentésével azonos, vagyis a megrongálódott műalkotás eredeti állapotába történő helyrehozása.
Számítógépes grafikák esetében például egy beszkennelt fotó retusáló programban való kijavításáról beszélünk. Természetesen ezeknek a kép retusáló programoknak meg kell tanulnunk a használatát is, melyben szakkönyvek és internetes oldalak nyújtanak segítséget. Retusáláskor nem csak javításról beszélhetünk, hanem apróbb részletek eltüntetése vagy hozzárakása. Tehát ha például piros lett a fényképen a szemünk, akkor azt egyszerűen átszínezhetjük mondjuk kékre. Alkalmazhatjuk még arc hibáinak eltüntetésére, 2 kép összemontírozására is. Ezen kívül jópofa vicces dolgokat is lehet készíteni ezekkel a programok segítségével.
A retusáló program letöltése, beszerzése nem egyszerű feladat, hisz általában fizetős programokról van szó. Az egyik ilyen software a Photoshop nevű program. Ennek több változata is megjelent a piacon. Ingyenes retusáló programot elvétve lehet csak találni, de a kitartó keresgélés meghozhatja gyümölcsét fáradozásunknak.


Ingyenes, magyar nyelvű fénykép retusáló programok

PhotoFiltre - Képretusáló program

A gyors és ingyenes programmal képeinket, fotóinkat javíthatjuk fel, módosíthatjuk, szépíthetjük, korrigálhatjuk őket. A képre helyezett szöveget speciális hatásokkal tehetjük izgalmasabbá, két fotó összeolvasztását is elvégezhetjük vele.

Tovább...

GIMP for Windows - Képretusáló program

Ingyenes, profi képszerkesztő magyar menüvel! A teljes verziós grafikus program az alap képszerkesztési funkciókon túl, számtalan effektet, filtert és a képszerkesztéshez elengedhetetlen rétegkezelést is támogat.

Tovább...Free Image Editor - Képretusáló program

Az alkalmazás segítségével retusálhatunk meglévő képeket vagy létrehozhatunk eredeti grafikákat. Egyszerűen használható, a képek szerkesztéséhez szükséges alapfunkciókat, effekteket ismerő program, mely rétegeket is kezel.

Tovább...

Free Digital Camera Enhancer - Képretusáló program

Kétablakos fotó-szerkesztő program: az egyik ablakban az eredeti kép látható, a másikban a módosított. Képes zajszűrésre, színek és világosság módosítására, automatikus javításra. Több gyakori képformátumot is támogat.

Tovább...